sunnuntai 14. helmikuuta 2010

MWC alkamassa Barcelonassa.

Samsung ja SonyEricsson ovat jo aloittaneet omat lehdistötilaisuutensa tämän vuoden MWC:ssä. Samsung esitteli ensimmäisen Bada puhelimensa. Näyttää olevan normaali kosketusnäyttö puhelin jossa sosiaalisia palveluita nivotaan yhteen "inboxiin". Ei mitenkään erityisen mullistava laite, ja mielenkiintoista että samsung alkaa luomaan uutta alustaa. Saa nähdä miten pitkälle samsungin rahkeet riittävät. Samsung mainostaa alustaa jälleen kokonaisena ekosysteeminä mutta riittääkö kehittäjiä kaikille alustoille ?

SonyEricssonilla näyttää olevan ainakin kolme uutta xPeria älypuhelinta ja epämääräisiä lupauksia tuotteiden käyttöliittymien saavan vaikutteita Sonyn muista tuotteista sekä integraatiota Playstation tuotteisiin. SonyEricsson aikoo jatkaa kolmella eri alustalla (Windows phones, Android ja Symbian). En täysin keksi miten SE aikoo venyä noiden kaikkien alustojen tukemiseen.

Nokia ei ole virallisesti MWC, mutta ovat vuokranneet jonkun tilan MWC:n väliittömässä läheisyydessä. Tuskin on tulossa mitään uusia isoja puhelin julkistuksia. Nokialla on kuitenkin yhteinen tilaisuus Intelin kanssa 15.2.2010. Tämä saattaa olla mielenkiintoista ... tai sitten uusia minikannettavia.

Androidia odoteltiin viime vuonna, mutta varsinaisissa pressi tilaisuuksissa ei ainuttakaan nähty. Tänä vuonna olettaisin androidin näkyvän melkolailla kaikkialla. Ja SE:llä oli jo android puhelin noissa uusissa xPerioissa.

Microsoft vaikuttaa panostavan MWC:hen. Ballmeria myöten kaikki isoimmat tykit ovat paikalla. Vaikuttaa siltä että Windows 7 julkistetaan MWC:ssä. Julisteista päätellen Redmontin markkinointi osasto on päätynyt termiin Windows Phone Series 7. Microsoftin yritys on tuoda windows puhelimiin on toistaiseksi ollut takkuista. Microsoftin puolelta on viestitty jo jonkun aikaa että ongelmat on huomioitu ja Windows Phone 7 on se versio joka palauttaa microsoftin takaisin kisaan. Huhujen perusteella vaikuttaa siltä, että iPhonea on tutkittu tiiviisti niin hyvässä kuin pahassa.