lauantai 23. tammikuuta 2010

Viikon vinkki: Evernote

Evernote on muistio palvelu pilvessä (netissä). Palveluun voi tallentaa kuva, videota, puhetta, tekstiä, tiedostoja, webbisivuja. Evernote perustuu muistikirja analogiaan. Muistikirjaan voit tallentaa kaikkia edellä mainittuja tietomuotoja. Jokaisella käyttäjällä on 40 mb tallennustilaa käytettävissä kuussa, rahalla saa ostettu lisää tilaa ja ominaisuuksia (OCR jne) . Käyttötapoja ohjelmalle on varmaankin yhtä monta kuin käyttäjiä, projekteista ostoslistoihin)

Evernotea voi käyttää suoraan webbisivun kautta, työasema sovelluksella (windows/mac) tai älypuhelimella (iPhone/Android, symbian ei taida kuulua edes suunnitelmiin). Käyttöliittymillä voit lisätä minkä tahansa tiedoston haluamaasi muistikirjaan. Evernoteen saat sähköpostiosoitteen johon lähetetyt viestit lisätään automaattisesti oletus muistikirjaan. Asennettaessa Evernote lisää selaimiin laajennuksella, jolla voit ladata webbi sivun (valinta tai koko sivu) talteen. Webbi sivu tallennetaan joko sellaisenaan tai PDF muodossa.

Evernote Mac käyttöliittymä:



Webbisivulta kopiointi safarissa


Evenote iPhonessa



Luonnollinen käyttötapa evernotelle on tilanne jossa pitäisi tehdä esitys taustatutkimuksen perusteella. Projektia varten evernoteen perustetaan uusi muistikirja. Muistikirjaan kerätään kaikki projektiin liittyvä materiaali dokumenteista, webistä ja luomalla evernote muistiinpanoja. Tämän muistikirjan avulla on raportin kirjoittaminen mielekästä. Esitykseen pääse käsiksi kaikkialla missä on pääsy nettiin tai niiltä koneilta missä olet käsitellyt muistikirjaa ilman verkkoyhteyttäkin, Muistikirja synkkaa automaattisesti kaikkien käyttämiesi koneiden välillä

Evernote on niitä palveluita joista on helppo tulla riippuvaiseksi. Toiminta on jouhevaa ja järkeenkäypää ilman mitään turhaa.

http://www.evernote.com/