torstai 25. maaliskuuta 2010

Vinkki: XMarks - kirjanmerkkien hallintaa


Itse käytän useampaa konetta, useammalla käyttöjärjestelmällä ja kaikissa noista useampaa eri selainta. Lisäksi eräät koneista on jatkuvan uudelleen asennuksen kohteena. Kuitenkin käytän paljon selaimien kirjanmerkkejä. Pitkään minulle oli ongelmana pitää kirjanmerkit selainten ja koneiden välillä yhtenäisinä. Firefoxissa on jo varsin pitkään ollut laajennus nimeltä foxmarks, joka kätevästi huolehti kirjamerkkien yhtenäistämisen koneiden välillä.

Viime vuonna foxmarks vaihtoi nimensä xmarksiksi ja tällä hetkellä voin pitää yhtenäiset kijanmerkit windowsin puolella: firefoxissa, internet explorer ja Chrome. Macin puolella kirjamerkkien synkronointi toimii safarissa, firefoxissa ja Chromessa.

Konetta asennettaessa tämä on jälleen yksi palvel, joka nopeuttaa koneen muokkaamista tutuksi. Kirjanmerkeihin on myös pääsy miltä tahansa koneelta selaimen kautta.

Kunhan vielä saisi xmarksin iPhoneen. Tosin tällä hetkellä käytän MobileMe:tä synkronoimaan kirjanmerkit iPhoneen, joten muutokset ovat puhelimessakin sekunneissa.

http://www.xmarks.com/