tiistai 9. maaliskuuta 2010

Viikon apple mutinat.

Applen valinta patenttihaasteen vastaanottajaksi vaikuttaa hetken harkinnan jälkeen äärettömän järkeenkäyvältä. HTC on kohtuullisen nuori yhtiö, jolla ei ole mittavaa patenttisalkkua mitä käyttää puolustuksekseen. Morotolalla tai SonyEricssonilla on mittavat määrät patentteja, sieltä löytyy varmasti riittävästi ammuksia puolustukseen. Applen täytyy saada vain yksi patentti kahdesta kymmenestä läpi oikeudessa, tämän jälkeen oikeuden päätöstä voidaan käyttää muitakin yhtiöitä vastaan, esimerkiksi nokia. HTC on kuitenkin riittävän kokoinen peluri, jotta siihen kohdistuneet toimenpiteet heijastuvat koko android kenttään. Microsoftin ja Applen väliset patentit on niin tarkkaan ristiinpatentoitu, ettei Microsoftin kanssa voi kisailla. Suorastaan nerokasta. Ja tekniikalle tyypilliseen tapaa, päätöksen tapahtuessa asiaan vuosikymmenen päästä ei koko asialla ole mitään merkitystä. Kyllä lakimies on viisas, etenkin patenttilakimies.

Ipad ei sitten saada suoraan Suomeen näkyvissä olevassa tulevaisuudessa. Kumma tapa ymmärtää sana Worldwide tuolla Cupertinossa. No toisaalta näppäimistön tai muiltakaan osilta ei softassa ole vielä merkkiäkään suomesta. Joitain region asetuksia saa Ruotsin alta hakemalla maakunta Suomi. Ei hyvä.Muutenkin olisi ollut kyllä järkevämpää tuoda näppis suoraan iPhonessa. iPadin näppäimistö nykyisellään ei anna mitään merkkejä rekisteröikö näppäimistö painalluksen vai ei. Taitaa olla mittava osa iPhonen käyttöliittymän onnistumista pikemminkin sattumaa kuin todellista harkinnan tulosta.

The loop blogi kirjoituksen mukaan iPad julkaistaan 3.2 SDK:lla jota ei tule ikinä iPhoneen. iPhonen tämän vuotinen versio julkaistaan kesäkuussa ja sen numero on 4.0. 4.0 ei sitten vuorostaan saa iPadiin. Eli kehittämisessä tulee pieniä ylimääräisiä koukeroita, joskin lähinnä selviä alustan valinnalla ja kääntämällä. IPodien julkaisun yhteydessä esitellään SDK versiota 4.1 joka yhdistää alustat. Ajatus sopii kyllä Applen julkaisusykleihin, mutta aika pitkä aika jätetään kahdelle alustalle.

http://www.loopinsight.com/2010/03/08/iphone-ipad-operating-systems-to-unify-with-os-4-1/